29e verdiepingscursus "Nightmares for the diving doc", Indonesië (2).

19 t/m 26 november 2022
Locatie Bali, Kubu

Beschikbare plaatsen: 0

Cursus is vol. Alleen nog wachtlijst mogelijk. Vraag een wachtlijstplaatsing aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.nl.

Een dodelijk duikongeval, niet de juiste hulpmiddelen in je eerste hulp kit, niet (meer) weten wat te doen bij mengselgas- or rebreatherduikongevallen en wat te doen bij repatriëring en nazorg bij ernstige duikongevallen zijn voorbeelden van de “Nightmares for the diving doc”. Hoe te handelen bij deze “nightmares”, maar zeker ook hoe deze te voorkomen, daar gaat deze 29e verdiepingscursus van de Scott Haldane Foundation (SHF) over. Weer een uitermate interessante cursus voor iedere duikerarts op een fantastische 5-sterren locatie.

Inhoud

In vier dagdelen wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

IMG 2317

  • Het dodelijke duikongeval: autopsie of niet? Zekerstellen duikmateriaal en “plaats delict”? Psychologische begeleiding mededuikers en familie? Repatriering stoffelijk overschot?
  • Fysica in de praktijk: duikers vragen advies over gasmengsels; evaluatie van DCS risico bij mengselgasduiken. Hoe bereken je risico ivm duikprofiel? Rebreather en technisch duiken.
  • De eerste hulp kit van de duikerarts: wat neem je allemaal mee op een duiktrip om de kleine en grote calamiteiten op te vangen? In functie van eigen competentie en “common sense”?
  • Behandeling van duikongevallen: recompressie en wat nog meer? Wat na de eerste hyperbare behandeling? Revalidatie? Bijkomende onderzoeken (risicofactoren)? Wanneer duiken hervatten?.
  • Update van de BLS-DAN cursus en DAN Oxygen Provider Cursus.
  • Praktijk duiken: de cursisten die nog geen duikbrevet hebben krijgen een opleiding tot openwater duiker. Voor degenen met een duikbrevet bestaat de mogelijkheid vervolgbrevetten te behalen of een 10-duiken arrangement te nemen.

Voor een totaaloverzicht van alle cursussen klik hier

Locatie

@scotthaldane

  • De COVID-19 pandemie raakt ons allen. Ook SHF ondervindt de gevolgen. We zijn hard aan het werk om alle cursussen e… https://t.co/dGfWvONyky

Update:12-08-2022