Prachtig aanbod voor SHF-cursisten

EUBS

 

SHF-cursisten kunnen maar liefst 50% korting krijgen op lidmaatschapsbijdrage van de European Underwater and Baromedical Society (EUBS).

De Scott Haldane Foundation (SHF) streeft naar zoveel mogelijk goede kennisoverdracht aan haar cursisten. EUBS is binnen Europa de overkoepelende wetenschappelijke organisatie voor duik- en hyperbare geneeskunde. Middels het tijdschrift Diving and Hyperbaric Medicine (DHM), een gezamenlijke uitgave van de EUBS en de collega’s in Azië en Australië (SPUMS), en het jaarlijkse wetenschappelijke EUBS-congres, zorgt de EUBS voor een schat aan kennis- en ervaringsoverdracht. Daarnaast stelt de EUBS een grote database met wetenschappelijke artikelen beschikbaar voor haar leden. SHF biedt daarom haar actieve cursisten, zij die in 2018 een meerdaagse SHF-cursus gevolgd hebben, voor 2019 een korting aan van maar liefst 50% op het lidmaatschap van de EUBS. U betaalt dan slechts €60 i.p.v. €120. Hiermee ontvangt u o.a. viermaal per jaar het DHM e-journal (meerprijs voor de papieren versie €30) en een grote korting op uw inschrijving voor het jaarcongres (in 2019 in Tel Aviv).
Dit houdt ook in dat als u in 2019 een meerdaagse SHF-cursus volgt, u gebruik kunt maken van de SHF-kortingsregeling voor uw EUBS-lidmaatschap 2020.

 


SHF wederom CRKBO geaccrediteerd

CRKBO-nw

11-6-2018 SHF opname CRKBO verlengd
Na de 4 jaarlijkse audit is SHF opnieuw opgenomen in Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
In dit register worden alleen onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. SHF is met vlag en wimpel geslaagd voor de audit.
Deze audit is mede gebaseerd op de gedragscode van de NRTO (branchevereniging van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders). In deze gedragscode worden kwaliteitseisen gesteld m.b.t. zorgvuldigheid, rechtszekerheid, redelijkheid, betrouwbaarheid en informatievoorziening.
Opname in het register heeft ook tot gevolg dat alle onderwijsactiviteiten van SHF, als erkende instelling, vrijgesteld zijn van BTW .


DAN campagne "Raak niet vermist"

raaknietvermist DAN

Beste duikers en allen die duikveiligheid hoog in het vaandel hebben,

Sinds twee jaar promoot DAN de campagne “Raak niet vermist”.

Dit is één van de meest succesvolle campagnes waarbij we veel positieve feedback krijgen van de duikgemeenschap. Het is een campagne die leeft bij de duikers en waarbij we hen kennis laten maken met materialen die ze misschien nog niet kennen en waardevol kunnen zijn voor hen.

Ook naar de toekomst toe gaan we verder met het ontwikkelen en verspreiden van nieuwe campagnes en met het beschikbaar stellen van verschillende manieren om bestaande campagnes steeds weer onder de aandacht te brengen op verschillende manieren.

We hebben daarom een quiz online gezet met 10 vragen die te maken hebben met het voorkomen van vermist raken.
We willen natuurlijk graag zoveel mogelijk duikers bereiken en hierbij hebben we jullie hulp nodig.

Daarom heb ik een vraag voor jullie:
Als iedereen nu onze Facebook Post zou delen (niet enkel leuk vinden), dan bereiken we op korte tijd veel duikers die niet enkel de quiz kunnen doen, maar ook kennis maken met onze campagne en op deze manier kunnen we dankzij deze educatieve hulpmiddelen de duikveiligheid weer vergroten.

 

De FB post staat op https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=947106805450510&id=134581896703009

 

Als jullie de pagina zelf nog niet leuk gevonden hebben dan kan je dit ook meteen doen.

De campagne staat op onze website  en we hebben twee artikelen die jullie ook kunnen delen of verspreiden onder jullie duikers/klanten/buddies:

Vermist op zee? Vergroot je kans om weer gevonden te worden.

Welke Delayed Surface Marker Buoy moet ik kiezen?                 

Voor hen die interesse hebben: je kan steeds gratis campagne brochures bij ons aanvragen, We sturen ze graan naar jullie toe.
Ik waardeer het ten zeerste als ik op jullie hulp zou kunnen rekenen om de Raak niet vermist campagne weer onder de aandacht te brengen.

Alvast dank,

Guy Thomas
Director of Safety Programs

DANlEuropeSmall

 

 


Nieuwe expeditie Cdt Fourcault

Cdt-FOURCAULT-01

Prachtige praktijkervaring voor duikerarts: GEZOCHT en AANGEBODEN!

In Augustus en September 2018 vindt er wederom een duikexpeditie plaats met het 56m lange voormalige marineschip Cdt Fourcault onder leiding van Kapitein Pim de Rhoode. Ditmaal gaat de expeditie van Sicilië naar Kroatië. De Cdt Fourcault vaart onder Belgische vlag en is het veruit het meest geschikte schip in Europa, zo niet in de wereld, voor dit soort expedities. Ze wordt onder andere ingezet voor reddings-, bergings-, duik-, onderzoeks-, en expeditiewerkzaamheden en is wereldwijd inzetbaar. Meer informatie over dit schip en de expeditie.

De Cdt Fourcault heeft een multiplace hyperbare kamer aan boord (voldoende voor behandeling van drie duikers tegelijk). De "tweede man" aan boord, een fysiotherapeut, heeft een opleiding tot chamber operator gevolgd in Plymouth (DDRC).

De duikexpeditie in zomer 2018 is een Middellandse Zee-expeditie van Sicilië tot Kroatië. Er moet een medisch team worden geformeerd voor vier expeditieweken van 25 augustus tot 1 oktober 2018. Deze expeditie biedt een uitstekende gelegenheid om een week in zonnige mediterrane wateren door te brengen en hands-on ervaring op te doen met o.a. geavanceerd TEC-duiken en “echte” duikgeneeskunde in de praktijk. Op het schip is ook een recompressiekamer aanwezig. Het medische team kan helaas tijdens hun week niet duiken. Ze gaan een kleinschalig onderzoeksproject doen (gegevensverzameling van vrijwilligers, zonder hun duikplannen op enigerlei wijze te beïnvloeden). We organiseren vooraf ten minste één hands-on training op het schip wanneer het in zijn "thuis"-haven Antwerpen is afgemeerd.

De duikers maken diepe trimix OC en CCR duiken op enkele van de belangrijkste en interessantste wrakken uit de Eerste Wereldoorlog. De Cdt Fourcault is uitermate goed uitgerust om dit soort duiken aan te kunnen.
Omdat alle duikers deze reis individueel boeken en omdat we niet in staat zullen zijn om persoonlijk een medische selectieprocedure uit te voeren, is het NIET de rol van het medische team om medisch verantwoordelijk te zijn voor de duikers. Als er een ongeluk gebeurt of het nu gaat om duikgerelateerd of niet-duikgerelateerd, wordt van ons alleen verwacht dat we, zo goed als we kunnen, hulp bieden.
Er wordt voor gezorgd dat de benodigde apparatuur aan boord is om bijna alle noodsituaties aan te kunnen. Er wordt voor een evacuatieplan gezorgd en dat er een Medevac-mogelijkheid is (er staat een helikopter op het dek). Voorafgaand aan de reis worden de nodige briefings gehouden.

Aankomst- en vertrekplaatsen zijn Trapani (Sicilië, TPS) of Zadar (Kroatië, ZAD). Beide luchthavens worden aangevlogen door goedkope luchtvaartmaatschappijen.
Er wordt volpension aangeboden door de duikexpeditie voor een team van TWEE artsen per week. Dus eigenlijk, de enige kosten zijn die om heen en terug te gaan en mogelijk een of twee nachten in een lokaal hotel vóór en na de week.

Het reisschema is alsvolgt:

Week 1
Zaterdag 25/08/2018 19.00u. Trapani - Sicilië Inschepen
Zaterdag 1/09/2018 10.00u. Trapani - Sicilië Ontschepen

Week 2 –
Maandag 3/09/2018 19.00u. Trapani - Sicilië Inschepen
Maandag 10/09/2018 10.00u. Trapani - Sicilië Ontschepen

Week 3 –
Zaterdag 15/09/2018 19.00u. Zadar - Kroatië Inschepen
Zaterdag 22/09/2018 10.00u. Zadar - Kroatië Ontschepen

Week 4 –
Maandag 24/09/2018 19.00u. Zadar - Kroatië Inschepen
Maandag 1/10/2018 10.00u. Zadar - Kroatië Ontschepen

 

Voor een duikerarts die bezig is met de certificering tot Diving Medicine Physician is dit mogelijk een (deel van de) invulling van de duikstage. Gezien de ervarenheid van de duikers gaat de voorkeur uit naar een duikerarts met enige ervaring op het gebied van technisch duiken en rebreathers.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


@scotthaldane

Update:8-11-2019